C2C e ticaret (pazaryeri) modeli, Türkiye’de en fazla bilinen, pazar yeri adını verdiğimiz N11, Hepsiburada, Gittigidiyor, Amazon vb. sitelerin altyapı özelliklerine benzer özellikler taşımaktadır. Bu tür yazılımlara C2C eticaret (Consumer to Consumer – Müşteriden Müşteriye Satış) adı verilmektedir. Bu yapı içerisinde site sahibi bir anlamda alışverişe gözlem ve aracılık etmektedir. Farklı sektörlerdeki tedarikçiler, ürünlerini siteye tek tek veya toplu olarak (XML, Excel veya CSV formatlarında) yükleyebilirler. Tedarikçilerin yüklemiş olduğu ürünlerin satılması sonrasında, tedarikçi ürünü hazırlar ve ürünü satın almış olan tüketiciye kargo ile gönderir. Tüketici ürünü teslim aldığında kargo sistemi, bizim sistemimize ürünün teslim edildiğine dair otomatik bir mesaj iletir ve tüketici paneli içerisinde GET (Güvenli e-Ticaret) butonu aktif olur.
Tüketici panelinde bu buton 3 gün boyunca aktif olarak bekletilir. Tüketici eğer bu süre içerisinde bu butona basarsa “ürünü sağlam ve eksiksiz olarak teslim aldım” komutunu iletmiş olur. Eğer tüketici bu süre içerisinde GET butonuna basmaz ise sistem otomatik olarak ürün teslim alınmış kabul eder. Bu bilgi hem site sahibinin, hem de ürünü satan tedarikçinin yönetim paneline bilgi olarak iletilir. E-ticaret kanununa göre uzaktan satış işlemlerinde, ürünü satın alan tüketicinin 14 gün içerisinde ürünü iade etme hakkı bulunmaktadır. Yine bu süre site yöneticisinin panelinde +14 günden başlamak üzere, +13 gün, +12 gün, +11 gün şeklinde geriye doğru sayım şeklinde gösterilir. Bu süre sıfır güne geldiğinde site sahibi siparişe ilişkin ödemenin tedarikçiye yapılması için butona basarak İYZİCO tahsilat kurumuna sistem üzerinden komut gönderir. Böylece site sahibi, alışveriş tutarı üzerinden önceden belirleyeceği (sektör ortalaması %15-20 aralığındadır) bir komisyon kesintisi yapılarak kalan tutarın tedarikçinin hesabına gönderilmesini sağlar. Satıcıya ödenecek tutar, satıcının kendi sistemi üzerinden gireceği IBAN numarasına gönderilir. Böylelikle olası hatalı hesap numarası bildirimlerinden site sahibi sorumlu olmaz. Aşağıda 16 dakika olarak hazırlanmış olan C2C pazaryeri yazılımımızın tanıtım videosunu izleyebilirsiniz. Daha detaylı bilgi için yazılım danışmanlarımız ile iletişim kurabilirsiniz.
Hazırlamış olduğumuz 16 dakikalık C2C Pazaryeri tanıtım videomuzda, site sahibinin kullanacağı yönetim paneli, bu panelin özellikleri, satıcıların (tedarikçi) kullanacağı yönetim paneli ve bu panelin özellikleri hakkında bilgi edinebilirsiniz.
C2C Pazaryeri Yazılımımız Başlangıç, Kurumsal ve Profesyonel olmak üzere üç ayrı paketten oluşmaktadır. Aşağıdaki karşılaştırma tablosunda paketlerimizin özelliklerini ve fiyatlarını inceleyebilirsiniz. Başlangıç ve Kurumsal paketimiz arasında 3 temel fark bulunmaktadır. Bu özellikler; toplu ürün yükleme modülü, reklam modülü ve alışveriş tutarının tanımlanmış olan yüzde oranı üzerinden hesaplanması ve ilgili tutarın otomatik olarak tedarikçinin hesabına ödenmesini sağlayan modüldür. Söz konusu yazılımsal farklılıklara ilave olarak yine Kurumsal paketimizde trafik alanı, web alanı gibi özellikler başlangıç paketine göre daha yüksektir.
Profesyonel paketimiz ise belirli bir satış hacmine ulaşan ve daha gelişmiş özelliklerine ihtiyaç duyan müşterilerimiz için hazırlanmıştır.
Gelişmiş C2C e-ticaret yazılımımızın diğer özelliklerini incelemek için aşağıdaki formu doldurarak demo talebinde bulunabilir ve daha fazla bilgi almak için yazılım danışmanlarımız ile görüşebilirsiniz. Örnek C2C e ticaret sitemizi inceleyebilirsiniz.
C2C E-ticaret paketlerimizin detaylı özellikleri aşağıdaki karşılaştırma tablomuzdan inceleyebilirsiniz.
 
 
Aşağıdaki karşılaştırma tabloları ile C2C e-ticaret sitesi yazılım paketlerini inceleyebilir, C2C e ticaret nedir, site fiyatları ve full pazaryeri sitesi kurmak hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. Site kurmak için geç mi kaldım? Pazaryeri sitesi konusunda tekel haline gelen n11, hepsiburada, gittigidiyor gibi siteler arasında bu alanda satış yapmam mümkün mü?
Hergün pek çok müşterimiz benzer soruları bize yöneltmektedir. Sektörde uzun süredir faaliyet gösteren ve tekel haline gelmiş olan sitelerden kayda değer bir pazar payı kapmak maalesef çok kolay değil. Ancak bu durum kesinlikle hiç satış yapılamayacağı veya bu sitelerden pazar payı alınamayacağı şeklinde yorumlanmamalıdır. Bilindiği üzere söz konusu tekelleşmiş pazaryerlerinin yaptığı satış tutarları bizim gibi normal insanların hayal edemeyeceği kadar yüksektir. Bu kadar büyük bir pastadan minik bir pay bile kayda değer bir meblağ yapacaktır. C2c pazaryeri yazılımı kullanmayan pek çok eticaret sitesi ellerinde ürün olmasa bile farklı online satış sitelerinden XML entegrasyonu ile ürün çekerek sitelerinde satarak ziyaretçi hacmi kazanmaktadırlar. Belli bir ziyaretçi adedine ulaştıktan sonra ise ürün yükleme işini tedarikçilere bırakarak altyapılarını c2c ye dönüştürmektedir. Böylece sizin tedarikçi aramazın yerine tedarikçiler sitenize ürün yüklemek ve daha fazla komisyon kesintisine razı olmak durumundadır. Bizim ilgili yazılımı tercih eden müşterilerimize tavsiyemiz, öncelikle tedarikçilere gidip onları sitelerine ürün yüklemeleri konusunda ikna etmeye uğraşmaları yerine, XML ile farklı ürünlerden sitelerine ürün yüklemeleri, ziyaretçi çekmeleri ve akabinde altyapılarını pazaryeri yazılımına çevirmeleri yönündedir. Diğer bir yol ise sitelerini belli bir sektör üzerine yoğunlaştırmaları olacaktır. Örneğin ayakkabı sektörüne yoğunlaşarak bu sektördeki en geniş ürün yelpazesine sahip olan online satış mağazası şeklinde bir tanıtım ile ilerleyebilirsiniz. Böylelikle sitenize gelen müşteriler sizi diğer büyük pazaryerleri ile karşılaştırmazlar, sadece ayakkabı için sitenize geldiklerini bilirler. Siz de sektördeki sadece ayakkabı toptancıları ile muhatap olursunuz ve bu durum hem sizi hem de tedarikçileri memnun eder. Unutmayınız ki, satış yapan bir online satış mağazasına herkes ürünlerini yükleyerek satmak isteyecektir. Siz yeter ki sitenize gelen günlük ziyaretçi adetlerini belli bir adedin üzerinde tutmayı başarın.
Demomuzu Hemen İnceleyin!